БЕСПЛАТНО - УЗ ПЕРСОНАЛИЗОВАНУ КАРТИЦУ "МОЈА ЗЕМУНСКА КАРТИЦА"

Градска општина Земун је, у оквиру пројекта „Моја земунска картица“, организовала бројне бесплатне програме: рекреативно пливање за пензионере, обуке у пливању за децу, рекреативно играње стоног тениса, основну обуку за рад на рачунару, плес са корективним вежбама, обуку у пружању прве помоћи, обуку за уметничке занате, а обезбеђене су и бесплатне карте за позориште као и једногодишње и трајне чланарине за библиотеку.

Програм „Бесплатна школа пливања“ се реализовао, у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз бесплатне тромесечне обуке пливања за 100 деце са територије ГО Земун, у периоду од 1. јула 2016. до 1. јула 2017. године. Програм је настављен, у сарадњи са КСЦ Пинки, кроз бесплатне тромесечне обуке пливања за 140 деце са територије ГО Земун, у периоду од 1. јула 2017. до 1. јула 2018. године.

Програмом „Бесплатне карте за позоришне представе и концерте из репертоара „Лета на Гардошу 2017.“ омогућено је да, сваког петка и суботе, у току јула и августа 2017. године, првих 10 доносилаца „Моје земунске картице“ добије бесплатну карту за актуелну позоришну представу или концерт.

Програм „Бесплатни термини за стони тенис“ је реализован, у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз 50 бесплатних једносатних термина месечно за рекреативно играње стоног тениса за грађане са територије ГО Земун, у периоду од 1. октобра 2016. до 1. октобра 2017. године.

Програм „Бесплатно рекреативно пливање за пензионере“ је реализован у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз обезбеђивање 250 карата за базен месечно, за пензионере са територије ГО Земун, у периоду од марта до августа 2017. године. Месечно је 50 пензионера преузимало по 5 карата за дневне термине за рекреативно пливање.

Програм „Бесплатно рекреативно пливање за пензионере“ је настављен, у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз обезбеђивање 360 карата за базен месечно, за пензионере са територије ГО Земун, у периоду од 3 месеца (октобар, новембар, децембар 2017. године).  Месечно је 120 пензионера преузимало је по 3 карте, за термине за дневно пливање.

Програм „Бесплатна обука за рад на рачунару“ реализован је за 60 полазника, пензионера, незапослених и социјално угрожених лица, који су похађали 15 термина одговарајуће обуке у периоду мај-јун-јул 2017. године. На крају обуке полазници су добили сертификате о завршеној обуци.

Програм „Плес са корективним вежбама“ реализован је за 80 полазника, пензионера, који су распоређени и две групе по 40 пензионера који су у периоду од 16.10. до 19.11.2017. имали прилику да сваког радног дана похађају обуку у плесу са корективним вежбама.

Програм „Обука у пружању прве помоћи“ је похађало 200 полазника у периоду 23. октобра до 19. новембра 2018. године.

Програмом „Позоришне представе“ току 4 месеца, почев од 7. новембра 2017. до 7. марта 2018. Године, пензионери Земуна су били у могућности да преузму бесплатне карте за актуелне позоришне представе, мјузикле и оперу који се реализују у позоришту Мадленијанум.

Због великог интересовања, програм „Позоришне представе за најстарије суграђане“, настављен је већ од априла 2018. године, те су у наредних осам месеци, до децембра 2018. године, пензионери Земуна су у могућности да преузму бесплатне карте за актуелне позоричне представе, мјузикле и оперу у позоришту Мадленијанум.

Програм „Обуке за уметниче занате за пензионере“ за незапослена и социјално угрожена лица, омогућио је да 100 полазника, почев од 18. марта 2018. године, прође кроз 15 термина обуке у уметничким занатима. Радионице су се одржавале у МЗ Земун Поље, Алтина, Батајница и Угриновци. Кроз обуку је прошло преко 100 корисника.

Програмом „Корективних вежби са плесом“ обезбеђено је да у току маја и јуна 2018. године 50 пензионера похађа 2 пута недељно корективне вежбе, а 25 пензионера, једном недељно, часове плеса у Батајници.

Програм „Бесплатно рекреативно пливање за пензионере“ је реализован у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз обезбеђивање 400 карата за базен месечно, у периоду мај-јун 2018. године,  за пензионере са територије ГО Земун, при чему је 100 пензионера преузело по 4 карте, за термине за дневно пливање.

У току трајања „Лета на Гардошу 2018“ обезбеђено је по 16 бесплатних карата за све представе и концерте који се реализују петком и суботом током трајања манифестације. Грађани који поседују „Моју земунску картицу“ су карте преузимали сат времена пре почетка представе на билетарници Летње сцене на Гардошу.

Програмом „Бесплатног учлањења у Библиотеку Града Београда за пензионере са територије ГО Земун“, могућност да преузме ваучере за бесплатну чланску карту за библиотеку може да искористи 1000 пензионера Земуна, до краја 2018. године. Пензионери старости до 65 година имају право на ваучер за бесплатну једногодишњу чланарину у Библиотеци града Београда.
Пензионери старији од 65 година добијају ваучер за бесплатну трајну чланску карту у Библиотеци града Београда!

Програмом „Бесплатног рекреативног пливања за пензионере Земуна“, у периоду од септембра до децембра 2018. године, обезбеђено је по 400 карата месечно, за рекреативно пливање у КСЦ Пинки  за пензионере Земуна. Сваки пензионер може месечно да преузме по 4 карте за дневне термине за рекреативно пливање.

Програмом „Бесплатних корективних вежби за пензионере Земуна“ обезбеђено је да у периоду од 2 месеца (октобар и новембар 2018. године) 75 пензионера похађа 2 пута недељно корективне вежбе.
 
Програмом „Бесплатног курса енглеског језика за незапослене и друге групе социјално угрожених категорија са подручја ГО Земун“, у периоду децембар 2018. – јануар 2019. године, обезбеђено је да 60 грађана Земуна похађа основни курс енглеског језика.

Програмом „Обуке за рад на рачунару за незапослене и друге групе социјално угрожених категорија са подручја ГО Земун“, у периоду децембар 2018. – јануар 2019. године, обезбеђено је да 60 грађана Земуна похађа обуку за рад на рачунару.

Програмом „Бесплатних позоришних представа за грађане са територије ГО Земун“, у периоду од 1. априла 2019. до 30. априла 2020. године, са изузетком периода јул, август, септембар 2019. године, грађанима је омогућено да преузимају бесплатне карте за позориште, крајем једног месеца за наредни месец.

Програмом „Организоване посете пољопривредних произвођача са територије ГО Земун 86. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду“, 16. маја 2019. године, 83 пољопривредних произвођача са територије Земуна ће имати прилику да бесплатно посети сајам, односно обезбеђене су им улазнице за сајам, превоз и оброци.

Грађани се пријављују у канцеларија бр. 20 у општини Земун, тел. 011/3778470, радним данима од 9.00 -14.00 часова.

Грађани Земуна бесплатне програме могу користити уколико поседују персонализовану картицу „Моја земунска картица“.

Картица је бесплатна, може се добити на шалтеру бр. 3 у Градској општини Земун, а услов за добијање картице јесте да сте пунолетни и да имате боравиште или пребивалиште на територији Градске општине Земун. На шалтеру је потребно да попуните пријаву и приложите на увид доказ да имате боравиште или пребивалиште на територији Земуна. Картица се добија одмах.

У периоду од 4. априла 2016. године до 4. новембра 2018. године издато је преко 11700 персонализованих картица „Моја земунска картица“.

Грађани који поседују „Моју земунску картицу“ могу искористити неки од бесплатних програма, куповати робу и користити услуге код партнера на пројекту са попустима од 5 до 70 % у 230 фирми на преко 400 локација.

Партнери на пројекту се промовишу преко сајта ГО Земун, фејсбук стране „Моја земунска картица“, кроз промотивни материјал, инфо брошуру и медије.

У припреми су нови БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИи и информативна брошура о сарадницима на пројекту.