БЕСПЛАТНО – УЗ ПЕРСОНАЛИЗОВАНУ КАРТИЦУ

“МОЈА ЗЕМУНСКА КАРТИЦА”

 

Градска општина Земун је, у складу са циљевима пројекта „Моја земунска картица“, организовала бројне бесплатне програме: рекреативно пливање за пензионере, обуке у пливању за децу, рекреативни стони тенис, основну обуку за рад на рачунару, курс енглеског језика, плес са корективним вежбама, обуку самоодбране и пружања прве помоћи, обуку за уметничке занате, бесплатне карте за позориште, једногодишње и трајне чланарине за библиотеку и др.

Програм „Бесплатна школа пливања“ се реализовао, у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз бесплатне тромесечне обуке пливања за 100 деце са територије ГО Земун, у периоду од 1. јула 2016. до 1. јула 2017. године.

Програм је настављен, у сарадњи са КСЦ Пинки, кроз бесплатне тромесечне обуке пливања за 140 деце са територије ГО Земун, у периоду од 1. јула 2017. до 1. јула 2018. године.

Програм „Бесплатни термини за стони тенис“ је реализован, у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз 50 бесплатних једносатних термина месечно за рекреативно играње стоног тениса за грађане са територије ГО Земун, у периоду од 1. октобра 2016. до 1. октобра 2017. године.

Програм „Бесплатно рекреативно пливање за пензионере“ је реализован у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз обезбеђивање 250 карата за базен месечно, за пензионере са територије ГО Земун, у периоду од марта до августа 2017. године. Месечно је 50 пензионера преузимало по 5 карата за дневне термине за рекреативно пливање.

Програм „Бесплатна обука за рад на рачунару“ реализован је за 60 полазника, пензионера, незапослених и социјално угрожених лица, који су похађали 15 термина одговарајуће обуке у периоду мај-јун-јул 2017. године. На крају обуке полазници су добили сертификате о завршеној обуци.

Програмом „Бесплатне карте за позоришне представе и концерте из репертоара „Лета на Гардошу 2017.“ омогућено је да, сваког петка и суботе, у току јула и августа 2017. године, првих 10 доносилаца „Моје земунске картице“ добије бесплатну карту за актуелну позоришну представу или концерт.

Програм „Бесплатно рекреативно пливање за пензионере“ је настављен, у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз обезбеђивање 360 карата за базен месечно, за пензионере са територије ГО Земун, у периоду од 3 месеца (октобар, новембар, децембар 2017. године). Месечно је 120 пензионера преузимало је по 3 карте, за термине за дневно пливање.

Програм „Плес са корективним вежбама“ реализован је за 80 полазника, пензионера, који су распоређени и две групе по 40 пензионера који су у периоду од 16.10.2017. до 19.11.2017. имали прилику да сваког радног дана похађају обуку у плесу са корективним вежбама.

Програмом Бесплатне позоришне представе“ току 4 месеца, почев од 7. новембра 2017. до 7. марта 2018. Године, пензионери Земуна су били у могућности да преузму бесплатне карте за актуелне позоришне представе, мјузикле и оперу који се реализују у позоришту Мадленианум.

Због великог интересовања, програм „Позоришне представе за најстарије суграђане“, настављен је већ од априла 2018. године, те су у наредних осам месеци, до децембра 2018. године, пензионери Земуна су у могућности да преузму бесплатне карте за актуелне позоричне представе, мјузикле и оперу у позоришту Мадленианум.

Програмом „Корективних вежби са плесом“ обезбеђено је да у току маја и јуна 2018. године, 50 пензионера похађа 2 пута недељно корективне вежбе, а 25 пензионера, једном недељно, часове плеса у Батајници.

Програм „Бесплатно рекреативно пливање за пензионере“ је реализован у сарадњи са КСЦ „Пинки“, кроз обезбеђивање 400 карата за базен месечно, у периоду мај-јун 2018. године, за пензионере са територије ГО Земун, при чему је 100 пензионера преузело по 4 карте, за термине за дневно пливање.

У току трајања „Лета на Гардошу 2018. обезбеђено је по 16 бесплатних карата за све представе и концерте који се реализују петком и суботом током трајања манифестације. Грађани који поседују „Моју земунску картицу“ су карте преузимали сат времена пре почетка представе на билетарници Летње сцене на Гардошу.

Програм „Обука у пружању прве помоћи“ је похађало 200 полазника у периоду 23. октобра до 19. новембра 2018. године.

Програмом „Бесплатног учлањења у Библиотеку Града Београда за пензионере са територије ГО Земун“, покренутим новембра 2018. године, могућност да преузме ваучер за бесплатну чланску карту за библиотеку може да искористи 1000 пензионера Земуна. Пензионери старости до 65 година имају право на ваучер за бесплатну једногодишњу чланарину у Библиотеци града Београда. Пензионери старији од 65 година добијају ваучер за бесплатну трајну чланску карту у Библиотеци града Београда!

Програмом „Бесплатног рекреативног пливања за пензионере Земуна“, у периоду од септембра до децембра 2018. године, обезбеђено је по 400 карата месечно, за рекреативно пливање у КСЦ Пинки за пензионере Земуна. Сваки пензионер може месечно да преузме по 4 карте за дневне термине за рекреативно пливање.

Програмом „Бесплатних корективних вежби за пензионере Земуна“ обезбеђено је да у периоду од 2 месеца (октобар и новембар 2018. године) 75 пензионера похађа 2 пута недељно корективне вежбе.

Програмом „Бесплатног курса енглеског језика за незапослене и друге групе социјално угрожених категорија са подручја ГО Земун“, у периоду децембар 2018. – јануар 2019. године, обезбеђено је да 60 грађана Земуна похађа основни курс енглеског језика.

Програмом „Обуке за рад на рачунару за незапослене и друге групе социјално угрожених категорија са подручја ГО Земун“, у периоду децембар 2018. – јануар 2019. године, обезбеђено је да 60 грађана Земуна похађа обуку за рад на рачунару.

Програмом „Бесплатних позоришних представа за грађане са територије ГО Земун“, у периоду од 1. априла 2019. до 30. априла 2020. године, са изузетком периода јул, август, септембар 2019. године, грађанима је омогућено да преузимају бесплатне карте за позориште, крајем једног месеца за наредни месец.

Програмом „Организоване посете пољопривредних произвођача са територије ГО Земун 86. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду“, 16. маја 2019. године, 83 пољопривредна произвођача са територије Земуна је имало прилику да бесплатно посети сајам, уз обезбеђене улазнице за сајам, превоз и оброке.

Програмом „Обуке за рад на рачунару за грађане Земуна“, у периоду од септембра до децембра 2019. године, обезбеђена је основна обука на рачунару за школску децу и одрасле и напредна обука за рад на линукс оперативним системима за младе.

Програмом „Обуке за уметничке занате за пензионере, незапослена и социјално угрожене лица са територије ГО Земун“, у периоду август-октобар 2019. године, спроведена је обука за израду предмета у техници декупажа, природних ароматичних сапуна и природне козметике и магнета са мотивима Земуна.

Програмом  „Корективних вежби са рекреацијом за старије грађане са територије Земуна“ 120 грађана је, у току новембра и децембра 2019.  године, похађало тренинге са пажљиво одабраном комбинацијом вежби снаге и истезања у циљу унапређења свог општег здравственог стања, покретљивости и кондиције.

Програмом „Обуке самоодбране и прве помоћи“ 120 грађана свих узраста је у току новембра и децембра 2019. године, прошло кроз обуку која омогућава да се полазници оспособе за примену основних техника самоодбране и правилно реаговање у случају физичке угрожености и за пружање прве помоћи.

Програмом „Подстицања литерарног стваралаштва за најстарије грађане са територије Градске општине Земун“, организована су песничка и књижевна дружења на којима је преко 100 књижевних стваралаца  Земуна у току новембра и децембра 2019. године имало могућност да презентује своје стваралаштво.

Програмом „Курса енглеског језика“ реализован је основни  курс енглеског језика (А1 и А2 ниво), за 60 грађана  са територије Земуна. Обука је реализована у току новембра и децембра 2019. године.

Грађани се пријављују за бесплатне програме у канцеларија бр. 20  у Градској општини Земун, радним данима од 7.30 -15.30 часова.

Телефон за информације: 011/3778470.

Грађани Земуна бесплатне програме могу користити уколико поседују персонализовану картицу „Моја земунска картица“.

Картица је бесплатна, персонализована и може се добити на шалтеру бр. 5 у Градској општини Земун, а услов за добијање картице јесте да сте пунолетни и да имате боравиште или пребивалиште на територији Градске општине Земун. На шалтеру је потребно да попуните пријаву и приложите на увид доказ да имате боравиште или пребивалиште на територији Земуна. Картица се добија одмах.

Грађани који поседују „Моју земунску картицу“ могу искористити неки од бесплатних програма, куповати робу и користити услуге код партнера на пројекту са попустима од 5 до 70 % у 200 фирми на преко 400 локација.

У периоду од 4. априла 2016. године до 4. јануара 2020. године издато је преко 13 300 персонализованих картица „Моја земунска картица“.

Партнери на пројекту се промовишу преко сајта ГО Земун, фејсбук стране „Моја земунска картица“, кроз промотивни материјал, инфо билтен и медије.

У припреми су нови БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ и информативни билтен о сарадницима на пројекту.