25. ОКТОБАР 2018.

У организацији Градске општине Земун и у сарадњи са партнерима на Пројекту ”Моја земунска картица” 25. октобра 2018. године је одржана панел дискусија о могућностима унапређења пословног амбијента и сарадње са предузетницима.

Панелу су присуствовали чланови Већа општине Земун Владимир Костић и Стеван Родић, шеф Канцеларије за предузетништво Привредне коморе Србије Слободанка Којић – Џиновић и руководилац филијале Земун Националне службе за запошљавање Драгана Повреновић, као и земунски привредници партнери општине на Пројекту ”Моја земунска картица”.

”Организовањем оваквих панела Општина жели да својим грађанима који имају ”Моју земунску картицу” омогући још јефтиније услуге и програме. Привредна комора Србије је показала спремност да помогне у процесу умрежавања предузетника. Са друге стране, Национална служба за запошљавње сетом субвенција помаже привреди да унапреди пословање”, рекао је члан Већа општине Земун Владимир Костић, истакавши да ће Општина наставити са пројектима подршке привреди креирајући повољнији пословни амбијент.

У дискусији су се чули бројни предлози како да се корисницима картице омогуће повољнији услови куповине и ефикасније упознавање са понудом, посебно бесплатним програмима спортских и рекреативних клубова, туристичких организација и установа културе.

Председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић, начелница Управе ГО Земун Наташа Ђукић и помоћник председника Милан Милисављевић, 4. априла, у општинском фоајеу уручили су ”Моју земунску картицу” почасним и заслужним грађанима Земуна.

Картицу су добили директорка КБЦ ”Бежанијска коса” др Марија Здравковић, директор КБЦ ”Земун” др Драгош Стојановић, глумци Ненад Јездић и Иван Бекјарев, драматург Радомир Путник, музичар Жика Јелић, певач Иван Милинковић, сликар Драгомир Миличевић Кики, начелник Полицијске испоставе Земун Жељко Бура и спортисти Ранко Јашовић, Иван Сочо и Цвејтко Стeвановић.

”Овај пројекат смо започели са идејом да унапредимо локални економски развој и подигнемо куповну моћ грађана. ‘Моја земунска картица’ доступна је свим грађанима Земуна. Водили смо се потребама наших суграђана и обезбедили попусте на различите садржаје. Интересовање грађана је велико што је најбољи показатељ да треба да наставимо са сличним пројектима. Припремили смо и брошуре из којих се види где се остварују попусти. Позивамо све заинтересоване грађане да дођу у шалтер салу општине Земун, попуне формуларе, преузму ‘Моју земунску картицу”, и након тога уживају у свим бенефитима које смо за њих обезбедили”, рекла је начелница Управе ГО Земун Наташа Ђукић.
Власник картице може бити сваки пунолетан грађанин Земуна, који на тај начин остварује попуст у оним продавницама, радњама, бутицима, ресторанима и кафеима, спортским и фитнес центрима, галеријама и књижарама умреженим кроз пројекат ”Моја земунска картица”.

”Када смо почели са пројектом, пре непуна два месеца, били смо скромни, очекивали смо да ће се нашем позиву да узму учешће у пројекту одазвати стотинак привредних субјеката. Данас можемо да се похвалимо да имамо преко 200 приватних субјеката који су дали значајне попусте. Показали смо да вредним радом и уједињени можемо много да допринесемо нашој средини. Свакодневно пројекат расте, Протоколи о сарадњи су потписани са компанијама које се баве различитим делатностима и бенефит за грађане Земуна је очигледан. Кроз пројекат ‘Моја земунска картица’ креирана је мрежа привредника са неограниченим капацитетом”, рекао је помоћник председника Милан Милисављевић.
Истога дана у шалтер сали општинског здања, уз присуство општинског руководства, заинтересовани грађани су почели да преузимају персонализовану ”Моју земунску картицу”.